27 Ekim 2010 Çarşamba

Romada Kaos!

Fotoğraf makinasını babama kaptırdığımdan beri çektiğim resimlerin kaliteleri birbirini tutmuyor..Elime geçirdiğim ilk fotoğraf makinasıyla ortalığa fırlıyorum..Ne o resim çekeceğim..Dikkatle bakarsanız bütün resimlerin çözünürlükleri birbirinden farklı. Bir süre daha bu şekilde idare edeceğim artık sene sonunda fotoğraf makinası modellerinide inceleyip iyi olanlarıda aktarırım buraya..


3000 yıllık bir mimari ne kadar ileriye gidebilir sizce? Akıl sınırlarını zorlayacağının garantisini verebilirim.. Hep beraber bakalım..

Tatil günleri Roma inanılmaz kalabalık oluyor..Meşhur aşk çeşmesi. 18. yy Barok mimarisinin tipik bir örneği. Biraz düzgün bir resim alabilmek için turistlerin üstünden atlamak zorunda kalıyorum. Her gelen ziyaretçi bu çeşmeye bir kaç euro bırakıyor.. Gün sonunda beledeye tarafından toplanan bozuk paralar deftere işleniyor ve  ihtiyacı olan fakirlere dağıtılıyor. Yaklaşık 3000 euro.

Kaçık imparator Neron halkının arazilerine el koyarak kendisine devasa bir konak inşaa ettirir. Halk bu durum karşısında çok öfkelenir..Neronun intiharı sonrasında yerine geçen Vespasianus halkın sempatisini kazanmak için konağı yıkarak 55000 kişi kapasiteli kolozyumu inşaa ettirir..Bildiğiniz üzere kolozyum gladyatör kapışmalarının yapıldığı mekan olarak tarihe geçmiştir. Şekildede görüldüğü üzere trafik karmaşasının ortasında aniden karşınızda biten bu devasa yapı göreni şaşkına çevirecek kadar heybetli. Bütün bu kargaşa içerisindede bu denli iyi muhafaza edilmiş olmasıda ayrı bir şaşkınlık sebebi.



Aşağıda eğlencelerin ve defilelerin yapıldığı ispanyol merdivenlerini görebilirsiniz..Gerçekten inanılmaz kalabalıktı, adım atarken insan zorlanıyor..

paskalya tatili öncesi kaos..

şimdiiii..Size bir bilmece, aşağıdaki resimi bir katedralin içinden aldım, ancak ne tur rehberi nede bir başkası beni bu tablonun hangi ruh haliyle yapıldığını anlatamadı..Fikri olan özet geçsin arkadaşlar:)


Son olarak pandomimciler..Bir kısmı üniversite mezun ancak işler umdukları gibi gitmemiş..Pandomim işinin parası pek te kötü sayılmaz..Günlük 500 euro kazandıkları oluyormuş..

Buda vatikanın bahçesindeki çılgın keşiş..

Romayı gezmek için ne yazıkki 1 gün yeterli olabilecek bir süre değil. 1 hafta yeterli olacaktır ama :))
Son olarak eğer avrupa turuna çıkacak olursanız italyayı sona saklamalısınız..Çünkü muhtemelen daha sonra gördüğünüz yerler size tat vermeyecektir..




Herkeze mutlu haftalar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder