24 Eylül 2010 Cuma

Ornitorenk severler merhaba!

Evet yanlış okumadınız! Ornitorenk ve her türlü canlıdan hoşlanan arkadaşlar için bir blog hazırlamaya karar verdim. Bugüne kadar gördüğüm ve hayranlık duyduğum canlılar için hazırladığım yazıların yanısıra evinizin arkabahçesinde ve içinde yaşayan, sizden saklanan küçük dostlarımız hakkında da ilginç bilgiler vereceğim.
Diğer yandan dünyayı kendi bakış açımla paylaşmak niyetindeyim sizlerle:) Şimdi ilk post'uma başlayabilirim!



İlk bakışta ağlak gözlü bir çift balığa benziyor! Ama onlar japon balıklarının en özel türlerinden biri olan Bubble eye goldfish. Türkiye de çok aramama karşın bir türlü bulamadım. Aslında kendimde elde edebilirim bu balık türünü ama gerçekten zahmetli. 




Bir kaç japon balığı türünün melezlenmesiyle oluşan bu balığın bakımı son derece dikkat gerektiyor. Akvaryumda asla keskın maddeler bulunmamalı, yanakları bu yüzden patlayabilir. Patlayan yanakları zamanla  kendni onarsa bile mikrop kapabilir.  Çinlilerde Japon balığı herzaman bolluk ve bereketin bir sembolü olarak kabul edilmiştir. Bu yüzden pek çok çin motfinde bu balığa rastlamak mümkündür. Üzerinizde balık sembolünü  taşıdığınız sürece hayatnıza olumlu enerjilerin bulunacağına dair yoğun bir inanışları vardır.
Japon balığının çok yakın akrabası bizim tatlı su balığı olarak bildiğimiz sazan balıklarıdır. Bu grubun diğer bir alt türü ise Koi fish olarak bilinir.


Koi fish özellikle uzak doğuda bir dövme motifi olarak kullanılır. Sizinde tahmin edeceğiniz gibi çok özel bir anlamı vardır.

 
Koi balığı amaca ulaşmak için gerekli olan azmi, çabayı, gücü ve cesareti sembolize eder. Efsaneye göre koi balığı nehir akıntısına ters yönde yüzerek bir şelaleye ulaşır. Eğer şelalenin üzerindeki ejder kapısına ulaşacak olursa dönüşüme uğrayacak ve bir ejderha olacaktır. Balık çabalarının karşılığını alır ve en sonunda şelalenin üzerindeki kapıya ulaşmayı başarır. Dönüşümü tamamlanmıştır.O artık bir ejderhadır.



Bu motiflere baktığımız zaman fiziksel olmaktan öte ruhani bir gelişimin söz konusu olduğunuda düşünebiliriz.
Aynı zamanda yine çinde de görüldüğü gibi bolluk ve bereketin sembolüdür. Nekadar çok Koi balığınız varsa o kadar zenginsiniz demektir. 
Renkleri ve çeşitlerinin fazla olmasıyla balıklara küçüklüğümden beri bayılıyorum..Hepsi birbirinden güzeller. İyiki varlar. Bir akvaryumu izlerken gerçekten büyük mutluluk duyuyorum. Çok yakında evcil hayvan fuarı açılacak solungaçlı dostlarımızı görmek için sabırsızlanıyorum:))
Şimdilik Zeyn'in dünyasından bu kadar haberler:)) Sağlıcakla kalın

1 yorum: