30 Kasım 2010 Salı

Yine lodos..


Haftanın 3 gunu lodos görmezsem rahat uyuyamam! Hatta bir lodos bir yoğun sis.. Ardarda gelmeli!!..Böylelikle Mega kentin  trafiğinde inanılmaz bir yoğunluk oluşur, tekerlekli araçlarda izdaham yaşanır bende bunları bahane ederek adımımı sokağa atmam!
İstanbula döndüğümden beri şikayet ettiğim tek şey var..EVE DÖNEMEMEK! Yanlış okumadınız..Sokağa çıkıyorum, akşam 4-5 gibi de eve dönmek istiyorum..İmkansız..Trafik sıkışıyor sıkışıyor..Tek kelimeyle muhteşem! Evime dönemediğim bir şehirde yaşamaktan hoşnut değilim.

Neyseki arada deniz kenarına inip soluk alabiliyorum.. Deniz herzaman güzeldir..Lodosu olsada olmasada..
Aklıma hep eski bir hikayeyi getirir hem. Denizler Tanrısı Poseidonun hikayesini..
Poseidon Yunan mitolojisinde denizlerin, depremlerin ve atların tanrısıdır. Elindeki 3 dişli asayla yere vurduğunda depremler meydana gelir. Poseidon hırs ve gücü temsil eder. Posedon'un hırsı Atlantis'in yok olmasına sebep olmuştur. Bunun nedeni ise dünyanın en mükemmel şehrini inşa etme arzusudur.. 


Yüzyıllar boyunca insanoğlunun doğa ile olan mücadelesini temsil etmiştir Yunan mitleri..Ancak bu mücadelenin galibi baştan belli değilmidir? Günümüzde hala bazı yunanlılar denize şarap dökmektedir Poseidonun şerefine..

 Deniz hiç bir zaman cömertliğini esirgemez bu dünyadaki canlılardan..Karada yaşayanından da denizdekinden de.. Bütün bu cömertliğine karşın bizler onu kirletmekten, üstüne dolgu yapmaktan hiç çekinmeyiz..





Unutuyoruz belki ama denizler olmadan yaşamda olmaz..

................................................................................................
Bugün Haydarpaşaya uğradım.. Resim alacaktım ama yok yok yok!!
Bellek kartım yanımda yok..Haydarpaşada dedi zaten bana..
Çekme beni böyle..
İstemiyorum..
Kırgınım ..


Peki diyip uzaklaştım.. İhmalkarlık denen şey milletçe kanımıza işlemiş..Üzüntü verici..



Buruk bir şekilde penceremden Haydarpaşaya bakıyorum şimdi.. Lütfen biran önce eski haline getirin onu..Tekrar trenler kalksın.. Hayat gelsin oraya..İstanbul bu şekilde haddinden çok ama çok daha fazla can sıkıcı..





1 yorum: