1 Aralık 2010 Çarşamba

Şehir hayvanları...Bilmedikleriniz..vol 1.

Ufak bir bilgilendirme postu! Günlük hayatta gördüğünüz ve yahu bu ne işe yarar?? dediğiniz hayvanlar hakkında ufak bilgiler..

(Gümüş martı)
Martılar..Sevimli su kuşları..Bizim çokta bilmediğimiz yerlerde küçük koloniler halinde yuva yaparlar..Bebeklerini büyütürler. Hakkında bilmediğiniz şey ise ciddi manada agresif olmasıdır .. Martı türlü deniz canlılarının yanında çöp ve leş te tüketebilir! Şehirlerde doğal düşmanı yoktur. Rakibi ise kargadır..Bir martı yuvası görürseniz sakın yanaşmayın..Tahminizden çok daha saldırgan ve güçlüdür..

 Bu martı farklı bir cins değildir. Yukarıda gördüğünüz martının yavruluktan yenı çıkmış halidir. Tüy değişiminden sonra erişkin görünümü alacaktır..

 (Küçük kumru)


Doğal dağılım alanı Türkiyenin Güneydoğusudur. Büyük şehirlere sonradan yerleşmiştir. Çatılarda, ağaçlarda ve olmadık yerlerde rahatça görebilirsiniz onları. Tek eşlidirler, erkek kumrular bölgeleri için birbirleriyle itişip kakışabilir. Kiremit rengi bu kuş güvercinlerle karşılaştırıldığında hem fiziken hemde ruhen daha narindir.  Gözlemlerime dayanarak Güvercinlerin yemeklerini paylaşmaktan çokta hoşlanmadığını ancak kumruların daha barışçıl ve paylaşımcı olduğunu söyleyebilirim.
(devamı gelecek)



3 yorum: