17 Kasım 2010 Çarşamba

Yan Komşumuz Lady GAGA!

Yan apartman komple Erzincanlı bir aileye ait! Bende mükemmel yüzsüz bir komşuyum! Balkonda tarhana kuruturlar isterim, mantı açarlar isterim, börek yaparlarken görürsem yine isterim!
Bayramlarıda kurbanlarını mutlaka keserler. Sabah bi ara dana sesi duydum. MÖÖÜĞĞÜ diye sesleniyordu. Koşup bakmak istedim ama kalkamadım yerimden. Ve yine balkona çıktım komşuların ne yaptığını görmek için..


Koca danayı kesmiş olamazlar hala ses gliyor! E peki bune? Lady GAGA kıyafetlerini çıkarıp balkona mı attı?
GİTTİ DANA!


Büyükbaş hayvancılıkta sıkıntı ciddi boyutlara ulaştı ama bu henüz çok belirgin değil. Nereden mi biliyorum?


Bu olay Türkiye'nin sarp sınır kapısında gerçekleşti. Yurt dışından kaçak et! Geçen yılki olaylarda yasa dışı yollardan Türkiye’ye sokulmak istenen bin 166 litre akaryakıt, bin 360 kilogram et, 120 karton sigara ele geçirilirken, bu yıl kaçak olarak yurda sokulmak istenen 5 bin 370 litre akaryakıt, 5 bin 735 kilogram et ve 122 bin 678 paket sigara ele geçirildi.
Rakamlar hayli şaşkınlık verici. Et hepsinden daha kıymetli! Kurbanlık alımında ithal hayvanlar tercih edilmedi. Besiciler ve yerli üreticiler ithal hayvan alımının sürekli olmasından endişe ediyorlar. Tarım ülkesiyiz biz, şimdi dışarıdan et alıyoruz!

Ve baba mesleği dericilik. Üreticiler sıkıntı içinde, hangisiyle muhabbet etsem şikayet içerisinde hayvan yok deri yok! Ege üni ziraat fak. çalışmaları vardı bu konuda. Umarım yeterli ödenek ayrılırda başarılı olur hocalar. Zira okuldaki bütün ödeneği çatır çatır yiyor tıp fakülteleri...

Şimdi gidiyorum! Deri mağazalarına bakacağım yine! Evet deri ceketlere bayılıyorum bildiniz :)

Mutlu bayramlar

 

1 yorum: