13 Kasım 2010 Cumartesi

Hareketli resimler..

Kanatlı hayvan resmi çekmek zor zanaat..Sürekli panik halindeler, koşuyorlar, uçuyorlar ve kaka yapıyorlar!
Ürkütmeden ona yanaştığım için çok şanslıyım!

Güvercinler her yerde. Balkonumuzda, cami avlularında, çatımızda ve sokaklarda. Geniş koloniler halinde yaşıyorlar. Siz farketmesenizde sayıları gittikçe artıyor. Doğal düşmanları şehirlerde neredeyse hiç yok..
Avrupada bu hayvanları sokak ortasında beslemeye kalkarsanız sizi dövüyorlar! Şaka! Ama çok ciddi para cezaları söz konusu. Etrafı pislettikleri için şehir sakinleri onlara çok hoş gözle bakmıyor. Bazı durumlardada pis oldukları idda ediliyor.


Bana gelince güvercinsiz bir şehir düşünemiyorum :) Onları izlerken çok eğleniyorum. Erkek güvercin dişinin yanında gıdısını şişirerek kendi etrafında dönüyor..dönüyor..Mesajı açık. Güçlüyüm! yakışıklıyım! sağlıklıyım! Beni beğen! Çokta farklı sayılmayız hani :D

Cami avlularının ve şehrin vazgeçilmezidir güvercinler..Pek çok renge ve desene sahiptirler..Dostluğun ve barışın simgesi olarak biliriz onları..
Beyaz güvercin heryerde her zaman kutsal, saf ve iyidir. Törenlerde, birçok büyük kitle olayında yüzlerce beyaz güvercin uçurulur, tabii ki estetik olsun diye değil:)
Herşeyden önce güvercin Nuh´un Gemisi´ nden ilk ayrılan veya sular çekildimi diye yollanan haberci kuştur. Saflık simgesi olması nedeniyle ruh güvercinle simgelenir ve günahın bedende kaldığına inanılır, sanki günahkar ruhlar yokmuş gibi. eski Pagan dinlerde beyaz güvercinler kurban edilirdi, şimdi de barış ve dostluk simgesi olarak uçuruluyorlar.
Gün ne zaman başlarsa tıpkı onlarda bizim gibi devam ediyorlar bu dünyadaki yaşam yolculuklarına.. 
Bir iki tanesini yemlemeyi unutmayın rastaşırsanız;)


Mutlu hafta sonları

2 yorum:

  1. Korkuyorum bunlardan, insan olduklarını düşünürüm.

    YanıtlaSil
  2. camının içine yuva yapmasına izin ver! Çok eğleneceksin sana söz veriom..
    Güvercin biti diye birşey var. Odanı istila eder xD

    YanıtlaSil