9 Kasım 2010 Salı

Fotoğraf makinasıyla imtahanım!!

Sony yetkili servisinden günlerdir ses çıkmıyor!! En sonunda dayanamayıp dün telefon açtım, n'oldu benim makina? Parça mı yok elinizde dedim..Sipariş verilmiş bekleniyor..Güzel.. Peki borcum ne kadar?
Hanfendi borcunuz yok Sony'nin kampanyası var eski cihazların parçaları ücretsiz..
Ağzım kulaklarımda kapattım telefonumu..1 hafta daha bekleyeceğim :) Sizinde bozuk sony cihazınız varsa bir yoklayın yetkili servisi..Kampanyayı kaçırmayın..


Macroda çekim yapmakta zorlanmanın yanısıra karanlık mekanlarda beni oldukça zorluyor. Ne yazıkki istediğim temayı her zaman tutturamıyorum..:/ Prof. yardıma ihtiyacım var..


Mum yakma..Çok eski çağlardan günümüze kadar gelen eski bir gelenek..Hikayesi pagan dinlerine kadar  dayanır.. Roma parçalanma dönemine girdiğinde halkını bir arada tutmak için çok çaba sarfeder..Son çare olarak halkını hristiyanlık çatısı altında toplamaya karar verir. Ancak çok değişik inanç sistemlerine sahip halkın hristiyanlığa geçmesi çokta kolay olmamıştır..O yüzdendir ki bazı pagan gelenekleri hristiyan dininin içerisinde zamanla eritilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. Tahmin edileceği üzere aynı adet günümüzde de, müslüman-Türklere Mecusilerden ve Hıristiyanlardan geçmiştir..



Geçtiğimiz yazılarda birbirinden ilginç heykellerin kimin tarafından yapıldığını sormuştum hatırlarsanız. Heykellerin yaratıcısı  Gian Lorenzo Bernini' dir. Romanın dört bir yanına Barok tarzı heykelleri dağılmış durumdadır.  En meşhurları gördüklerinizdir..




Bernini her ne kadar Vatikan için çalışmış olsada bazı kaynaklar kendisinin gizli bir pagan hatta ilimunatı üyesi olduğunu idda etmektedir (Dan Brown:) Yine rivayete göre Berninin bu kadar çok heykeli bir ömre sığdırmasının mümkün olmadığını, heykellerinin küçük modellerini hazırlayıp çıraklarına yaptrdığını idda edenlerde vardır..Ancak  her ne olursa olusun kendisinin heykellere yaşayan birer suret kazandırdığı tartışılmazdır.. 
(Devamı akşama)

6 yorum:

  1. Wuuu çok güzel bir post ve çarpıcı görsel anlatımlar. Tebrik ederim. Elinde kum saati tutan iskelet'in hikayesini merak ettim :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim:)) Bende bir süredir kum saatli heykeli araştırıyordum..O Angel of Death temalı bir heykel..Ben yeterince dikkatli bakmamıştım ancak resimde de görüldüğü üzere kanatları var ve başı yok..Ölümün ansızın gelişini tasvir ediyormuş..

    YanıtlaSil
  3. Cidden bayıldım bu posta tam benliiikmiş! :) Sayende gezmediğim yerleri geziyorum yau (:

    YanıtlaSil
  4. Çok sevindim beğenmene:)) Birde babamn flaşh diskini araklarsam tam olacak..:)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzelmiş ya. Şu sıralar böyle yazılara ihtiyacım var :)

    YanıtlaSil
  6. az daha karıştırayım arşivimi..Olmadı yarın resim çekerim değişik karelerde senin için:)

    YanıtlaSil